Arhiva događanja‎ > ‎2010‎ > ‎

Upoznaj, napravi, pojedi Fraktal!Mentori:
Milena Ćulav
Martina Vukelić

Kratki opis radionice:

Fraktali su geometrijski objekti koji se sastoje od umanjenih verzija samih sebe. Sigurno ste već vidjeli gomilu fraktala. Munja, brokula, puževa kućica... Jeste li ih doživjeli? Neki ih redovno jedu. Jesu li ukusni? Možda imate i svoj kućni fraktal, a niste tog ni svjesni... Treba li ga hraniti? Ili zalijevati? Ako nemate – nema problema – napravit ćemo ga! Izradit ćemo fraktalni nakit, fraktalne kolače i trodimenzionalni origami fraktal. Upoznat ćemo poznate primjere fraktala i ljude po kojima su dobili imena. Ako vas uz to zanima i je li vaše tijelo u savršenom omjeru (kakav je to omjer i kako znati da je nešto u zlatnom omjeru?) ova radionica je stvorena za vas!

Sudionici radionice:
Anela Ilijaš
Ena Škopelja
Stela Pepelko
Iva Gazdić

Osnovne informacije:

Trajanje: 7 dana

Broj djece: 4

Prikladno za dobnu skupinu: 6.--8. raz OŠ

Održano (kada i gdje):  Čakovec, 2010.

Cilj radionice:

Djeca će upoznati pojam fraktala – svojstva, primjere i primjenu, te naučiti što je zlatni rez, gdje se može naći i kako ga prepoznati. Upoznat će program za dinamičku geometriju i osnove rada u njemu. Naučit će modelirati fimo masu i osnove origami tehnike. Vježbat će pretraživanje weba i tako se upoznati sa životom i djelom poznatih matematičara (Koch, Sierpiński, Menger). Vježbat ćemo račun s mjernim jedinicama. Vježbat će i koristiti digitalni fotoaparat.
Sve aktivnosti pomažu razvoju percepcije, mašte i pamćenja, potiču stvaralačko i logičko razmišljanje. Svojstva će se otkrivati promatranjem čime se razvija zapažanje i samostalnost u izvođenju zaključaka. Potiče se sustavnost, urednost i točnost. Razvijati će se i prezentacijske vještine.
Bitno je i razvijanje pozitivnog odnosa prema radu i sposobnosti za timski rad.
ċ
Galerijafraktala.gsp
(41k)
Milena Culav Markicevic,
20. ožu 2011. 15:40
ċ
NaturebyNumbers.flv
(17363k)
Milena Culav Markicevic,
20. ožu 2011. 15:35
ć
Milena Culav Markicevic,
20. ožu 2011. 15:30
Comments