Arhiva događanja‎ > ‎2012‎ > ‎

Ljetna škola za glodavceMentori:
Lucia Nanić i Maja Perić

Kratki opis radionice:

 Tko skače na stolicu čim vidi miša? Tko vrišti od straha kad ugleda to malo pahuljasto stvorenje? Koga oblije hladan znoj na samu pomisao na miša? Družite se s nama i upoznajte miševe u potpuno novom svjetlu! Saznajte sve o njihovom životu i ponašanju. Naučite razlikovati miša od mišice, prebrojite koliko miš ima prstića, promatrajte kako se ponaša u različitim uvjetima. Izaberite svog miša i pratite njegovo ponašanje za vrijeme trajanja radionice ne biste li saznali čiji miš je vođa naše male mišje obitelji.

Sudionici radionice:

Lucas Marin Tomas
Ema Krstulović
Gabriela Maras
Lucija Gotovac
Toma Boljat
Viktor Bilan

Osnovne informacije:

Trajanje: 7 dana

Broj djece: 6

Prikladno za dobnu skupinu: 5. i 6. razred OŠ

Održano (kada i gdje):  Split 23. - 29. srpnja

Cilj radionice:

1. Cilj radionice je upoznavanje s mišem kao laboratorijskom životinjom. Svi eksperimenti temelje se na pretpostavljanju, promatranju i bilježenju zapaženoga, a zanimaju nas područja ponašanja kao što su dominacijska hijerarhija, traženje hrane, korištenje okoliša i slično. Namjera je ujediniti rezultate svih mjerenja za pojedinog miša i napraviti usporedbu.

2. Skinner box - operantno uvjetovanje s laboratorijskim štakorom kao životinjskim modelom. Cilj radionice je odgovoriti na pitanje mogu li organizmi koji nemaju sposobnost kompleksnog zaključivanja naučiti izvoditi niz zadataka?

Comments