Rezultati prijava

Prošao je rok za prijave, tako da napokon stižu i rezultati. U popisu sa lijeve strane možete naći popis primljenih sudionika za radionice u Splitu i Čakovcu, a sa desne strane nalazi se popis prijavljenih kojima nažalost ove godine ne možemo omogućiti sudjelovanje.

Izmjena: na zamolbu roditelja maknut je popis, s obzirom da smo objavom imena potencijalno prekršili zakon o pravima djece, tako da ćete informacije naknadno dobiti osobno.

Najviše prijava je stiglo za osnovnoškolske radionice u Splitu (79), a od njih smo mogli primiti 32 sudionika. Što se prijava srednjoškolaca tiče u Splitu je još ostalo mjesta, no imali smo više prijavljenih koji su iskazali interes, ali na kraju nisu poslali prijavnicu tako da trenutačno provjeravamo što se desilo. U slučaju da znate neke srednjoškolce koji bi se još htjeli prijaviti na radionice u Splitu slobodno ih obavijestite da su prijave za ove radionice još otvorene dok ne popunimo sva mjesta.

Što se prijava u Čakovcu tiče do sada je stiglo 20 prijava za osnovnoškolske radionice i 5 za srednjoškolske, tako da svi prijavljeni mogu sudjelovati. Prijave za radionice u Čakovcu će se nastaviti sve dok se mjesta ne popune (još 20 sudionika). Za one koji su se prijavili u Splitu, no nisu primljeni, a u mogućnosti su sudjelovati na radionicama u Čakovcu preporučamo da razmotre opciju prijavljivanja na radionice u Čakovcu s obzirom da tamo imamo mogućnost smještaja i brige za sudionike iz cijele Hrvatske.

Ako vas interesiraju dodatni detalji ispod samog popisa primljenih nalaze se odgovori na neka pitanja koja će vjerojatno interesirati mnoge.

Napomena: raspored po radionicama za srednju školu u Splitu i radionicama u Čakovcu je za sada složen prema tome kako ste u prijavama specificirali najdraže radionice, ali su moguće izmjene ovisno o tome kako će dalje dolaziti prijave.

Dodatne informacije

Pitanje: Kako se ustvari radila selekcija?

Odgovor: Pomoću motivacijskog pisma (onaj dio prijave u kojem se opisuje zašto želite sudjelovati) pokušavamo usporediti želju sudionika da dođu na radionice. Važno je napomenuti da sudionike pokušavamo ne diskriminirati po talentu ili prethodnom znanju iz znanstvenih tema, već pokušavamo samo procijeniti koliko netko želi sudjelovati na radionici. Jedina stvar koja onda preostaje je pokušati usporediti motivaciju sudionika pomoću (nažalost potpuno subjektivne) metode usporedbe motivacijskih pisama.

Pitanje: Prošlih godina ste radili telefonski interview sa prijavljenima, zašto ne i ove godine?

Odgovor: Nažalost ove godine to nije bilo moguće zbog toga što je sve prijave prolazila samo jedna osoba (zato su rezultati prijava malo kasnili) i uz to trenutačno nismo u stanju preko projekta pokriti troškove telefoniranja, a tražiti od bilo koga da o svom trošku napravi preko stotinu poziva je nerealno.

Pitanje: S obzirom da je u Splitu puno prijavljenih, a u Čakovcu malo zašto ne radite više radionica u Splitu?

Odgovor: Postoji više razloga zašto u Splitu nema više radionica i zašto ne možemo dio radionica iz Čakovca prebaciti u Split. Fizički u Splitu u prostorijama MedILS-a ne bi mogli udomiti više od 60 sudionika, već ove godine se u Splitu trebalo održati 12 radionica (a ne 10 kako je trenutno), no kolegice i kolege koji su trebali držati dvije radionice su zbog viška obaveza morali otkazati suradnju. Drugi osnovni problem su financije - u prosjeku tjedan dana ovakve radionice košta 80000kn po lokaciji (ovo ovisi od broja sudionika). Ove godine je osobito teško osigurati sredstva (kotizacije pokrivaju samo dio troškova), te smo za sada praktički osigurali sredstva za radionice u Čakovcu zahvaljujući dogovorima sa gradom Čakovcem i Međimurskom Županijom, ali za Split još nismo i ne bi bilo mudro prebaciti tamo još radionica koje donose dodatni trošak, a novci još nisu potpuno osigurani. Ako imate ideju kako pomoći sa dobivanjem financija za radionice (npr. ako imate direktni kontakt za neku tvrtku koja bi bila spremna napraviti donaciju) slobodno se javite Ivanu Novoselu na adresu ivan.novosel@tvornica-znanosti.org ili telefon 098 885 258.

Također javite se ako imate kakvih dodatnih pitanja.