Analiziraj ovo!

(upečatljiva slika s radionice - ovaj tekst maknite)

Osnovne informacije:

Trajanje: 7 dana

Broj djece:

Prikladno za dobnu skupinu: 5. i 6. razred OŠ

Održano (kada i gdje): Samobor 23. - 29.srpnja

Cilj radionice:

Učenici će upoznati kakvi sve stilovi učenja postoje, otkriti koji stil njima odgovara, te ,u skladu s tim, upoznati se s načinima kako si učenje mogu olakšati. Upoznavanje s osnovnim vrstama emocija, te izražavaju li se emocije jednako u svim kulturama. Učenici će otkriti kako su u podlozi naših emocija fiziološke reakcije, te kako se to odražava na detektoru laži. Učenici će moći sastaviti jednostavan detektor laži, te otkriti kako i zašto on funkcionira.

Učenici će se susresti s pojmom percepcije, upoznat će se sa svijetom vidnih iluzija, a za neke i saznati zašto djeluju na način kako djeluju. Upoznat će se s pojmom interferencije pomoću Stroop testa i nekih drugih fenomena. Upoznat će se s fenomenima kao što su „lijepo je dobro“ i halo – efekt.

Mentori:

Ivana Mihotić i Dijana Đapić

Kratki opis radionice:

Voliš li slušati glazbu dok učiš, ili to mrziš? Vrpoljiš li se kad si za knjigom ili voliš šarati po njoj? Upoznaj na koje sve načine učimo i otkrij koji je način tebi najbliži. Možda ti pomogne na jesen u školi. Misliš da super pamtiš i primjećuješ svijet oko sebe i ljude koji te okružuju? Otkrij koliko su ljudi zaista dobri u tome! Po čemu se razlikuju dobri i loši svjedoci na sudu? Podvrgni se testiranju na detektoru laži i otkrit ćeš kakav bi ti bio svjedok. A što ti omogućuje da to sve naučiš? Naravno tvoj mozak! Upoznaj naš najvažniji organ i otkrij njegove tajne. Očekuje te mnogo zabave!

Sudionici radionice:

popis sudionika radionice.

Izvori informacija:

linkovi etc.

Okvirni plan rada:

detaljniji opis

Materijali:

što sve treba