Motivacijsko pismo

Motivacijsko pismo je zadnji korak prijave za Ljetnu tvornicu znanosti :) Ako niste prethodno popunili i formular za prijavu molimo popunite ga sada. Motivacijsko pismo ne morate poslati isti dan kad ste ispunili formular, ali treba stići do nas zaključno sa 30.6.2021.

U tekstu ispod imate sugestije što napisati u motivacijskom pismu, iste preporuke pišu i u samom formularu. Motivacijsko pismo šaljete ispunjavanjem formulara (napomena: formular će tražiti da se prijavite u vaš Google račun jer njihovi formulari za upload datoteka to općenito traže, ako ste već prijavljeni onda se to pitanje neće pojaviti).

Napravili ste sve to? Izvrsno, sad vam preostaje samo čekati rezultate, bit će objavljeni 7.7.2021. na početnoj stranici.

Zahvaljujemo se na prijavi :)

Preporuke za motivacijsko pismo

Motivacijsko pismo bi trebalo objasniti zašto se želiš prijaviti na radionicu, s time da ne mora biti nužno samo u pisanom obliku. Možete nam nešto nacrtati, snimiti i sl. ako mislite da bi to bilo dobro. Najvažnije je da ga napravite sami! Roditelji, možete malo pomoći, ali nemojte pisati umjesto vaše djece. Vjerujte osjeti se i time nećete pomoći. Kako bi smo vam pomogli ovdje se nalazi nekoliko pitanja na koja bi htjeli vidjeti odgovor:

  1. Ukratko se predstavi. Jer ti si naš budući polaznik i želimo te upoznati. Reci nam što voliš raditi u slobodno vrijeme, imaš li neki zanimljiv hobi, što te najviše zanima u školi.

  2. Tko su tvoji prijatelji i što ih čini tako posebnima? A što tebe čini dobrim prijateljem?

  3. Ispričaj nam najsmiješniju stvar koja ti se dogodila u životu.

  4. Što očekuješ od sudjelovanja na radionici?

  5. I za kraj: Popio/popila si čaroban napitak, ali greškom si popio/popila krivi i umjesto supermoći pretvaraš se u neko voće ili povrće. Srećom, možeš izabrati u što ćeš se pretvoriti. U koje voće ili povrće se pretvaraš i zašto?