LjTZ 2024 - Mentori - Sošice

Produžujemo natječaj za mentore kampa Ljetne Tvornice Znanosti u Sošicama do 10.03. u ponoć.


Ljetna tvornica znanosti 2024. pokreće novi projekt uz standardne radionice u Splitu i treba iskusne mentore! Ljetna tvornica znanosti otvara novu lokaciju u Posjetiteljskom centru Sošice, Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje. Osim lokacije, novost je da će se radionice održavati u obliku kampa, odnosno sudionici će s nama biti 24h dnevno. Kako mi ne bi cijelo vrijeme bili prepušteni njima, odnosno oni nama, u pomoć će priskočiti edukatori Centra koji će sudionike preuzeti i animirati svojim aktivnostima od 16h popodne do 9h ujutro sljedećeg dana.


Tko se može prijaviti?

Za ovaj kamp tražimo iskusnije mentore, odnosno želimo da bar jedan u paru mentora ima odrađenu barem jednu radionicu u sklopu Ljetne Tvornice Znanosti. Naravno, sve prijave su dobrodošle, ali iskusni mentori imaju prednost.


Kao i prijašnjih godina, u potrazi smo za osobama koje su željne novih iskustava, izazova i spremne su podijeliti svoju ljubav prema znanosti  s mladima tako što će isplanirati i provesti jednotjednu istraživačku radionicu. 


Do kada traju prijave na natječaj za mentore?


Produžujemo natječaj za mentore kampa Ljetne Tvornice Znanosti u Sošicama do 10.03. u ponoć.


Prijave na natječaj za mentore traju od 21.01.2024. do 29.02.2024. Budući da tražimo iskusne mentore, natječaj neće biti organiziran u više krugova, nego ćemo odmah u prvom krugu raditi s prijavljenima na tome da odaberemo najbolje za ovu lokaciju. Cilj je 15.03. imati odabrane radionice. Radionice ne moraju do tada biti raspisane u detalje, za to ćete imati vremena do početka kampa.


Osim toga, zbog specifičnosti lokacije, koncentrirat ćemo se na radionice koje temama odgovaraju lokaciji i što se tiče opreme nisu pretjerano zahtjevne. U Sošicama nemamo stalno skladište i nemamo priliku jednostavno ići u svakodnevne nabave.


Područja na koja ciljamo (ali nismo ograničeni njima, sve dobre ideje su dobrodošle): biologija, ekologija, geologija, fizika, astronomija, matematika, robotika, psihologija…


Nakon prijave na natječaj, možete očekivati kontakt od nekoga iz tima koji organizira kamp kako bi zajednički rafinirali radionicu. Sošice su nova lokacija i računamo da će sudionicima sve biti novo. Uspješne radionice ili dijelove starih radionica je OK reciklirati.


Što me očekuje u Sošicama?

Imamo prostora za četiri radionice, dvije za 5. i 6. razrede i dvije za 7. i 8. razrede osnovne škole. Svaka grupa limitirana je na šest polaznika.


Polaznici su s edukatorima posjetiteljskog centra smješteni u sklopu centra, a mentori i organizacija u apartmanima koji se nalaze odmah do centra. 


Imamo organizirana sva 3 obroka u sklopu restorana u centru, a apartmani su u potpunosti opremljeni pa možemo i sami raditi hranu ako bude potrebno. Moramo doći dobro opremljeni zalihama jer nema dućana u blizini.


Kako se prijaviti?

Za prijavu vam je potrebna osnovna ideja radionice (ugrubo navedeno što biste htjeli raditi, do 100 riječi). Kako biste se prijavili, potrebno je ispuniti formular za prijavu. Svaki mentor formular ispunjava odvojeno, no dovoljno je da jedan partner napiše opis, a drugi samo stavi naslov kako bismo vas mogli spojiti. Nakon toga vam šaljemo materijale za pripremu radionice i pružamo savjetovanje, a natječaj završavate predajom plana radionice. Za više detalja u međuvremenu molimo pogledajte i Često postavljana pitanja 🔗

Ako imate pitanja oko prijava slobodno se javite na sosice@tvornica-znanosti.org