LjTZ 2024 - Mentori - Split

Ljetna tvornica znanosti 2024. traži nove mentore i radionice! Kao i prijašnjih godina u potrazi smo za osobama koje su željne novih iskustava, izazova i spremne su podijeliti svoju ljubav prema znanošću s mladima tako što će isplanirati i provesti jednotjednu istraživačku radionicu. Ljetna tvornica znanosti se održava na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu od 28.7. do 4.8. 


Tko se može prijaviti?

Sve punoljetne osobe! Nije važno jeste li brucoš, student, nastavnik, apsolvent, doktorand, profesor… bitno je samo da imate želju okušati se u nečem novom. Važno je napomenuti da svaku radionicu vodi par mentora, a svaki partner prijavu mora ispuniti odvojeno. Ako u trenutku inicijalne prijave nemate partnera, ne brinite, imate ga vremena pronaći. 


Kako izgleda proces prijave?

Prijave na natječaj za mentore traju od 5.2.2024. do 30.3.2024. - ovo su inicijalne prijave u kojima je dovoljno imati osnovnu ideju radionice.

Za vrijeme inicijalnih prijava ili odmah nakon njih napravit ćemo kratki razgovor kako bismo mogli bolje shvatiti Vašu ideju radionice i motivaciju za prijavu te kako biste Vi nama mogli postaviti bilo kakva pitanja vezano uz LjTZ. Taj razgovor može biti online ili uživo (ako ste u Zagrebu, preferiramo uživo).

Nakon toga traje period za edukacije mentora i razradu plana radionice. Taj drugi dio natječaja traje do 18.4.2024. i ideja je da do njegovog kraja imate bolje razrađenu radionicu. Ako budemo imali puno prijava, birat će se radionice s bolje razrađenim planom, uzimajući u obzir koliko dobro radionice odgovaraju našem planu po uzrastima i raznolikosti radionica. Konačni rezultati natječaja za mentore bit će objavljeni najkasnije do 4.5.2024. (jednom kad se objave radionice, otvaramo natječaj za polaznike).


Za dodatna pitanja slobodno se javite na ivan.novosel@tvornica-znanosti.org, s time da molimo da pogledate i Često postavljana pitanja 🔗


Kako se prijaviti?

Za prijavu vam je potrebna osnovna ideja radionice (ugrubo navedeno što biste htjeli raditi, do 100 riječi). Kako biste se prijavili, potrebno je ispuniti formular za prijavu koji se nalazi ispod. Svaki mentor formular ispunjava odvojeno, no dovoljno je da jedan partner napiše opis, a drugi samo stavi naslov kako bismo vas mogli spojiti. Nakon toga vam šaljemo materijale za pripremu radionice i pružamo savjetovanje, a natječaj završavate predajom plana radionice.