Uvjeti natječaja za sudionike

  1. Na natječaj Ljetne tvornice znanosti mogu se prijaviti svi učenici od završenog trećeg razreda osnovne škole do završenog četvrtog razreda srednje škole.
  2. Sve prijave pregledavamo po zatvaranju natječaja.
  3. Molimo Vas da ne rezervirate smještaj ili planirate putovanje dok ne dobijete potvrdu da je kandidat primljen na radionicu. Potvrda o prijavi je samo informacija da je prijava zaprimljena.
  4. Da bi prijava bila potpuna potrebno je u definiranom roku popuniti formular za prijavu i poslati motivacijsko pismo. Kandidati koji ne ispune oba uvjeta u roku neće biti razmatrani.
  5. Svaka radionica je ograničena na maksimalno 7 sudionika.
  6. Zbog ograničenog mjesta na radionicama selekcija sudionika je neophodna.
   1. Cilj nam je kroz naše radionice dovesti što više mladih u kontakt s znanošću i znanstvenicima i zbog toga se vjerojatnost da vas prihvatimo smanjuje sa brojem sudjelovanja na radionicama prethodnih godina.
   2. Prioritet dajemo ovim redoslijedom:
    1. Kandidatima iz Dječjeg doma Maestral i sličnih ustanova
    2. Kandidatima koji do sada nisu sudjelovali na Ljetnoj Tvornici Znanosti
    3. Kandidatima koji su odbijeni prošle godine
    4. Kandidati koji su manje puta sudjelovali na radionicama.
   3. U slučaju kandidata većeg broja kandidata sa istim kvalifikacijama, odabir prepuštamo sreći (koristimo random.org). Nažalost, nemamo mogućnosti primiti sve kandidate.
  7. Uz iznimku posebno naznačenih radionica, jezik radionica je hrvatski
   1. Za radionice koje se ne izvode na hrvatskom jeziku očekuje se poznavanje stranog jezika na konverzacijskom nivou. Za iste ćemo obavezno raditi intervju na jeziku radionice.
  8. Kandidati imaju opciju davanja prioriteta radionica. Želje ćemo pokušati slušati koliko možemo, ali ne dajemo obećanje da će i dobiti mjesto u željenoj radionici.
  9. Molimo da kotizaciju uplatite nakon potvrde da je kandidat primljen na radionicu (ne samo da smo zaprimili prijavu), a do pet dana do početka radionica.
  10. U slučaju da ste uplatili kotizaciju, a odustanete pet dana prije početka radionica (ili kasnije), kotizaciju vraćamo samo u slučaju da imamo drugag kandidata koji može popuniti to mjesto. Velik dio troškova moramo platiti unaprijed u tom trenutku više nismo u mogućnosti vratiti Vašu kotizaciju.
  11. U slučaju da ste primljeni na Ljetu Tvnornicu Znanosti, pristajete da sudionik bude sniman (foto i video) sa svrhom objave fotografija i videa na društvenim mrežama (Facebook, Instagram...) i promotivnim materijalima udruge.