Bjelovar

Opće informacije

Vrijeme održavanja radionice: 21. do 27. srpnja 2019.

Mjesto održavanja: Hotel Central, Ul. Vatroslava Lisinskog 2, 43000, Bjelovar

Izvodit će se 6 radionica, a ukupno primamo 36 sudionika. Kao i prošle godine potrudit ćemo se primiti što više sudionika, no ako prijava bude više od 36 provest ćemo selekcijski proces. Potvrdu o tome da li ste primljeni ili ne trebali bi ste dobiti najkasnije do 8.07.2019.

Radionice svaki dan traju od 9h do 16h, osim zadnjeg dana kada imamo prezentaciju radionica. Sudionici svakog dana imaju osiguran ručak. O svim dodatnim detaljima oko održavanja radionica bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Prijave na radionicu

Prvo pogledajte radionice koje nudimo :) Opisi radionica se nalaze u nastavku, kliknite na naslov radionice kako bi vidjeli opis. Radionice su poredane po uzrastu. Također nadamo se da ste pročitali i opće informacije o natječaju!

Ok, pročitali ste sve to, onda možete krenuti na drugi korak prijave - ispunite formular za prijavu!

Radionice za 3. i 4. razred osnovne škole

Broj sudionika: 18

Pozdrav! Svi učenici ovog uzrasta sudjeluju na dvije radionice što je različito od radionica za starije uzraste gdje svatko bira jednu. Svaka od radionica koje su opisane niže traje tri dana pa sudionici prvo sudjeluju na jednoj pa na drugoj u toku tjedna. Kada budete ispunjavali formular poredajte radionice po tome što vam je najdraže tako da idete od 1 do 3 (3. je zadnji izbor).

Šareni tanjur

Mentorice: Dražena Čermak i Danijela Borovina

Pitaš li se ikad zašto te mama tjera da jedeš povrće koje ti nije fino, a brani slatkiše? Zašto je hrana tako šarena i kako tvoje tijelo iz nje dobije energiju za igru i učenje? Želiš li na jedan dan postati mali istraživač i saznati kako izgleda i radi tvoj probavni sustav? Zvuči super? Pridružim nam se i u tri dana naučit ćeš što se sve nalazi u hrani koju jedeš i kako ju probavljaš kroz mnoštvo igara i pokusa, a pružit će ti se prilika da napraviš svoje pravo znanstveno istraživanje.

Kako biti mađioničar bez čarobnog štapića?

Mentorice: Sanela Tomić i Tea Milinović

Oduvijek te vesele magični trikovi? Želiš ih i sam/a izvoditi, ali nisi siguran/na što ti je potrebno kako biga izveo/la? Što ako ti kažemo da ti je potrebna samo psihologija? Hmmm, ali što je to psihologija? Pa ne brini, to ćemo te mi naučiti! Slušaj sad, otkrit ćemo ti jednu tajnu... u svakom svom triku, mađioničar se zapravo koristi znanjima iz psihologije. Ako i ti želiš naučiti kako naš mozak dopušta mađioničaru da ga prevari, dođi i pridruži nam se (a usput nauči i novi trik :))

Osvoji Troju

Mentorice: Snježana Vuk i Kristina Škaler

Ako voliš zagonetke, tvrđave, mitove i legende, uplovi s nama u legendarni mit o Troji! Saznaj više o tome kako je Paris oteo lijepu Helenu, te kako ju je Menelaj vratio u svoje kraljevstvo. Zanima li te koja životinja je imala važnu ulogu u oslobađanju kraljevne. Jesi li čuo/la za grčke Bogove? Koje se oružje koristilo u to vrijeme? Sve to na edukativan i zabavan način upoznat ćeš akose dođeš družiti s nama. Uz to naučit ćeš i tehniku filcanja vune, oslikavanje keramike te slaganje drvene slagalice.

Radionice za 5. i 6. razred osnovne škole

Tajne čudesnog svijeta potoka i rijeka

Mentorice: Marta Malević i Rea Blagajac

Jesi li ikada prolazio pored rijeke i jezera i razmišljao jesu li ribe jedini stanovnici tog prostora? Zanima li te koja ti sitna živa bića prave društvo u takvim šetnjama? Ugacaj s nama u čudesan svijet potoka i njegovih stanovnika! Od sićušnih bića nevidljivih okom do najvećih predatora koji šire strah i trepet potocima. Obuci čizme i hajmo!

Avengers: Bjelovar

Mentorice: Dorotea Rajšel i Darija Strmečki

Želiš biti junak i pomoći Osvetnicima u borbi protiv zla? Pridruži nam se!

Thanos je ove godine sakrio kamenje beskonačnosti po našoj školi. Trebamo tvoju pomoć kako bi ih pronašli prije kraja LJTZ-a! Iskoristi jednostavna znanja iz matematike kako bi šifrirao i dešifrirao tajne poruke koje će ti pomoći u istrazi. Pomoću raznih grafova ćeš otkriti lokacije kamenja i možda spasiti svijet.

Radionice za 7. i 8. razred osnovne škole

A JE TO!

Mentorice: Goran Hajnal i Mario Vučković

Želiš saznati više o električnoj struji? Zanima te zašto žarulja u strujnom krugu svijetli, ili zašto seventilator okreće? U ovoj radionici ne samo da ćeš otkriti odgovor na ova pitanja nego ćeš i sam izraditi svu opremu potrebnu za istraživanje zakonitosti u strujnom krugu. Ako voliš piliti, bušiti, lemiti ili bi to volio ili voljela naučiti prijavi se i zaviri u svijet elektrotehnike.