Prijave na radionice

Na radionice se možete prijaviti ispunjavanjem formulara za jednu od lokacija, a sve detalje o natječaju pronaći ćete u tekstu u nastavku. Prijave traju od 1. do 30. lipnja, nakon čega će rezultati biti objavljeni do 8. srpnja 2024.

Osnovni koraci prijave za radionice

Molimo pripazite da napravite sve:

Opisi radionica

Klikom na poveznicu krećete u prijavu za radionice. Na kraju stranice možete ići dalje na ispunjavanje formulara. Radionice će se održati od 29.7. do 4.8. 2024.  u Splitu na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Često postavljana pitanja

U tekstu koji slijedi nalaze se odgovori na sva ostala pitanja vezana uz prijavu na Ljetnu tvornicu znanosti.

Ako imate još pitanja ovdje su uključeni i relevantni kontakti.

Tko se može prijaviti na radionice?

Za osnovnoškolske radionice prijaviti se mogu djeca od završenog 3. do 8. razreda osnovne škole, dok se za srednjoškolske radionice može prijaviti bilo koji srednjoškolac neovisno o razredu koji pohađa. Tražimo visoko motivirane sudionike koji su spremni tjedan dana provesti učeći, kroz zabavu i intenzivan rad, o svijetu koji ih okružuje. Od prijavnika se očekuje sposobnost rada u grupi, te aktivno sudjelovanje u rješavanju problema, raspravi i interakciji sa svojim vršnjacima. 

Do kada se možemo prijaviti? Kada nam javljate rezultate prijava?

Prijave traju do 30.6.2024. (do kraja dana) s time da se prijava smatra završenom ako ste ispunili formular i poslali nam motivacijsko pismo. Najkasnije do 8.7.2024. ćemo objaviti tko je točno primljen na radionice na ovim stranicama. 

Osiguravate li smještaj za sudionike?

Ne. Očekujemo da dijete ima osiguran smještaj u mjestu održavanja radionica, te da ga svaki dan dovede i odvede odgovorna osoba (starija od 18 godina). 

Koliko me to košta? Nudite li popuste ili stipendije?

Sudjelovanje na Ljetnoj tvornici znanosti za primljene sudionike iznosi 120 EUR. Taj iznos pokriva ručak za sudionike i dio troškova materijala za radionice. Uplate se vrše tek kada dobijete potvrdu o tome da ste primljeni. 

Nudimo popust za braću i sestre koji su primljeni na radionice. Cijena za dvoje djece je 200 EUR, a cijena za troje djece je 280 EUR.

Kotizacijom pokrivamo samo dio troškova izvođenja radionica. Svi mentori i organizatori svoj posao na Ljetnoj tvornici znanosti odrađuju volonterski, a ostali materijalni troškovi se pokrivaju kroz donacije i sponzorstva. Popis donatora i sponzora za 2023. objavljujemo uskoro. 

Ove godine zbog manjih ukupnih iznosa prikupljenih donacija nažalost nemamo mogućnost dodjeljivanja stipendija. Ako želite sudjelovati na LjTZ-u, ali vam je iznos kotizacije prevelik, javite nam se i pokušat ćemo nešto riješiti zajedno. 

Ukoliko imam dodatnih pitanja kome se mogu obratiti?

Osoba odgovorna za radionice u Splitu je Ivan Novosel, možete je dobiti na adresi e-pošte ivan.novosel@tvornica-znanosti.org

Također možete nam se javiti i na našu Facebook stranicu, gdje ionako stalno stavljamo obavijesti, pa preporučamo da nas pratite na društvenim mrežama.

Htio bih se prijaviti na LjTZ, ali ne mogu zbog nekog razloga...

Ako vam je LjTZ interesantan, ali se zbog nekog razloga ne možete prijaviti, vrlo rado bismo htjeli znati što je zapreka. Naime, mi vjerojatno i ne znamo sa čime sve ljudi imaju problema, te koji su najveći problemi. Javite nam se!