Samobor

Opće informacije

Vrijeme održavanja radionice:

21.-27. srpnja 2013.

Mjesto održavanja:

Osnovna škola Samobor

Stražnička 14, Samobor

Izvodit će se 5 radionica, a ukupno primamo 30 sudionika. Kao i prošle godine potrudit ćemo se primiti što više sudionika, no ako prijava bude više od 30 provest ćemo selekcijski proces. Potvrdu o tome da li ste primljeni ili ne trebali bi ste dobiti najkasnije tjedan dana nakon završetka prijava.

Radionice svaki dan traju od 9h do 16h, osim zadnjeg dana kada imamo prezentaciju radionica. Sudionici svakog dana imaju osiguran ručak. O svim dodatnim detaljima oko održavanja radionica bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Prijave na radionicu

Prvo pogledajte radionice koje nudimo :) Opisi radionica se nalaze u nastavku, a za brzo snalaženje pogledajte tablicu sadržaja koji se nalazi u gornjem desnom kutu teksta. Radionice su poredane po uzrastu. Također nadamo se da ste pročitali i opće informacije o natječaju!

Ok, pročitali ste sve to, onda možete krenuti na drugi korak prijave - ispunite formular za prijavu!

Opisi radionica

Radionice za 3. i 4. razred osnovne škole

Radionica je popunjena.

Mentori: Irena Đapić, Sonja Valentić, Juraj Bergman

Broj sudionika: 10 (rade svi zajedno)

Pozdrav! Ove godine imamo novost, svi učenici ovog uzrasta javljaju se za jednu zajedničku radionicu gdje ćete kroz tjedan dana Ljetne tvornice znanosti proći raznovrsne aktivnosti svi zajedno. Irena će vam pokazati kako cvijeće može promijeniti boju ovisno o vašoj želji te postati plavo, crveno ili možda zeleno? Ima li crni flomaster samo jednu boju ili se više boja skriva unutra? Zašto salata od crvenog kupusa mijenja boju kada dodamo ocat? Kako napisati nevidljivo pismo? Osim Ireninog kemijanja, Sonja i Juraj vas vode na put po Sunčevom sustavu. Otkrijte kako izgleda Zemljino susjedstvo i sve to prođite kroz eksperimente, igru i propitivanje - pridruži se i ti ;)

Radionice za 5. i 6. razred osnovne škole

Gledaj dalje nego što vidiš

Mentori: Maja Hrustić i Matija Krasnić

Dragi naši lavići, dobrodošli u kraljevstvo znanja! Geolozi Maja i Matija bit će vaši vodiči kroz veliku avanturu. Pokazat ćemo vam kako zamisliti učenje kao igru strategije i znanja, te kako razumjeti svijet oko sebe. Neće uvijek biti lako, ali zato i jest zanimljivo! Svaki novi nivo bit će jedna lekcija koja će vas naučiti kako na putu prema znanju izgraditi hrabrost, upornost i strpljivost. Upoznat ćemo razna živa i neživa stvorenja, te saznati čime se bave geolozi. Svatko će dobiti nagradu: diplomu za uspješno sudjelovanje, hrpu svježih mudrosti, nove prijatelje i poklon iznenadenje! Ne smijemo vam sve otkriti, budite jos malo znatiželjni!

Origami i matematika

Mentorice: Marsela Polić i Ivana Antoliš

Dobro ti ide matematika, ali kad vidiš sve one formule i dosadne zadatke ti se smrači pred očima? Spretan si s rukama i voliš praktične stvari? Ovo je tvoja prilika da vidiš matematiku na potpuno novi način. Uz origami možeš saznati kakve veze imaju ždralovi i stari Grci. Naučiti kako rješavati velike matematičke probleme presavijanjem papira i složiti dovoljno životinja od papira za mali kućni zoološki vrt.

Radionice za 7. i 8. razred osnovne škole

Gospodari struje: „Elektromagnetska družina“

Mentori: Goran Popović i Una Pale

Znaš li da možeš pokrenuti sat pomoću limuna? Upaliti lampu pomoću balona? Napraviti motor od spajalice? Voliš trikove? Zanima te priroda? E pa spremi se za otkrivanje potpuno novog svijeta prepunog neočekivanih rezultata, zanimljivih eksperimenata i interesantnih zakonitosti. Nakon ove radionice shvatit ćeš da je to zapravo već svijet u kojem živiš. Ako želiš napraviti uređaje za koje si mislio da samo pravi znanstvenici mogu napraviti; pridruži se našoj elektromagnetskoj družini!