Prijave na radionice 2013

Prvi put čujete za Ljetnu tvornicu znanosti? Pogledajte osnovne informacije ovdje ;)

Na radionice se možete prijaviti ispunjavanjem formulara i slanjem motivacijskog pisma od 20. svibnja do 21. lipnja.

Osnovni koraci prijave za bilo koju od lokacija

Molimo pripazite da napravite sve:

  1. Pogledajte radionice koje nudimo i provjerite sve detalje prijave (da ima poprilično teksta i nekoliko koraka, ali stvarno molimo da pročitate sve kako ne bi došlo do greške)
  2. Ispunite formular za lokaciju na kojoj se želite prijaviti
  3. Pošaljite nam svoje motivacijsko pismo (ne mora biti na isti dan kada ste ispunili formular, ali mora biti do 20. lipnja)
  4. Pričekajte da vam se javimo kako bi potvrdili vašu prijavu i dogovorili telefonski intervju. Ako se desi da vam se nitko iz LjTZ-a nije javio u roku od 2 dana od slanja motivacijskog pisma provjerite da li je sve u redu pošto neki put dođe do tehničkih problema.

Opisi radionica

Klikom na neku od sljedećih poveznica krećete u prijavu za radionice. Pogledajte koje radionice se održavaju gdje i koji su specijalni uvjeti na pojedinim radionicama. Na kraju svake od ovih stranica možete ići dalje na ispunjavanje formulara. Radionice će se održati u dva termina - 21.-27.7. (Samobor i Čakovec), te 29.7.-4.8. (Split).

Često postavljana pitanja

U tekstu koji slijedi nalaze se odgovori na sva ostala pitanja vezana uz prijavu na Ljetnu tvornicu znanosti.

Ako imate još pitanja ovdje su uključeni i relevantni kontakti.

Tako se može prijaviti na radionice?

Za osnovnoškolske radionice prijaviti se mogu djeca starosti od 9 do 15 godina (od završenog 3. do 8. razreda osnovne škole), dok se za srednjoškolske radionice može prijaviti bilo koji srednjoškolac neovisno o razredu koji pohađa. Tražimo visoko motivirane sudionike koji su spremni tjedan dana provesti učeći, kroz zabavu i intenzivan rad, o svijetu koji ih okružuje. Od prijavnika se očekuje sposobnost rada u grupi, te aktivno sudjelovanje u rješavanju problema, raspravi i interakciji sa svojim vršnjacima.

Do kada se možemo prijaviti? Kada nam javljate rezultate prijava?

Prijave na radionice traju zaključno sa 21.6.2013. s time da se prijava smatra završenom ako ste ispunili formular i poslali nam motivacijsko pismo. Najkasnije do 28.6.2013. ćemo objaviti tko je točno primljen na radionice.

Osiguravate li smještaj za sudionike?

Samo na radionicama u Čakovcu nudimo smještaj za dio sudionika - do 15 sudionika može biti na stalnom smještaju koji uključuje 7 noćenja i obroke, uz stalnu pratnju osoba iz organizacije LjTZ. Za Split i Samobor očekujemo da dijete ima osiguran smještaj u mjestu održavanja radionica, te da ga svaki dan dovede i odvede odgovorna osoba (starija od 18 godina).

Koliko me to košta? Nudite li popuste ili stipendije?

Osnovna kotizacija za primljene sudionike je 400 kn u Splitu i Čakovcu, a 300 kn u Samoboru.

U slučaju da ste u Čakovcu na stalnom smještaju plaćate dodatnih 840 kn što uključuje 7 noćenja sa doručkom, ručkom, večerom i stalnom pratnjom vašeg djeteta.

Troškove putovanja također morate pokriti samostalno. Uplate se vrše tek kada dobijete potvrdu o tome da ste primljeni.

Kotizacije su tu kako bi se radionice uopće mogle održati, za detaljnije objašnjenje troškova pogledajte sljedeće pitanje u ČPP listi. Kako bi smo izišli u susret učenicima koji ove troškove ne mogu pokriti svi prijavljeni se mogu javiti za stipendiju. Ukoliko vas stipendiramo, to znači da sudionik ne mora platiti osnovnu kotizaciju. Stipendije ćemo dodijeliti za 30 učenika, s time da ćemo ih pokušati ravnomjerno raspodijeliti između pojedinih lokacija. Svi koji se žele prijaviti za stipendiju moraju uz motivacijsko pismo poslati i odvojeno pismo (u elektroničkom obliku) u kojem obrazlažu svoju ekonomsku situaciju. Stipendije ćemo dodijeliti učenicima kojima je to najpotrebnije.

Što sve pokriva moja kotizacija? Zašto je iznos tolik?

Ljetna tvornica znanosti je neprofitni projekt, no kotizacija je potrebna kako bi smo pokrili dio troškova. Naime osnovni troškovi LjTZ-a su oko 180 000 kn (detaljni izračun stiže uskoro!), s time da u to nije uračunata cijena rada organizatora i mentora pošto svi oni volontiraju (iako radimo na mogućnosti isplate malenih honorara). U to ulaze troškovi materijala, putovanje, smještaj i prijevoz za mentore, obrok za djecu, promotivni troškovi i sl. Kotizacijom od 400 kn pokrivamo petinu ukupnih troškova (ovo je pod pretpostavkom da podijelimo 30 stipendija), dok ostatak troškova pokrivamo iz raznih donacija.

Kako su sudionici u Čakovcu do sada plaćali kotizaciju od 50 kn objasnit ćemo zašto to nije tako i ove godine. Naime zbog nepovoljne financijske situacije Međimurska županija koja je do sada značajno pomagala održavanje LjTZ-a to nije u mogućnosti ove godine. Prije smo s njima imali dogovor da zbog donacije županije kotizaciju držimo niskom, no ta cijena sada više nije održiva. Slična situacija je i u Splitu gdje nemamo neku značajnu potporu grada i županije, dok je u Samoboru kotizacija niža zbog pomoći koju i ove godine dobivamo od grada Samobora i Zagrebačke županije.

Ukoliko imam dodatnih pitanja kome se mogu obratiti?

Molimo vas da vaše upite šaljete ovisno o lokaciji pošto za svaku lokaciju imamo nekoga tko je odgovoran i upućen u detalje.

Čakovec

Osoba odgovorna za radionice u Čakovcu je Ivan Novosel, možete ga dobiti na adresi e-pošte ivan.novosel@tvornica-znanosti.org ili pozivom na 098 885 258. Ivan je također zadužen za zaprimanje prijava u Čakovcu.

Samobor

Osoba odgovorna za radionice u Samoboru je Sunčan Stilinović, možete ga dobiti na adresi e-pošte suncan@tvornica-znanosti.org ili pozivom na 095 903 14 13. Sunčan je također zadužen za zaprimanje prijava u Samoboru.

Split

Osoba odgovorna za radionice u Splitu je Meri Bilan, možete ju dobiti na adresi e-pošte meri.bilan@tvornica-znanosti.org ili pozivom na 095 862 9309. Vaše prijave zaprima Petra Plevnik na petra.plevnik@tvornica-znanosti.org, a možete ju dobiti na 098 189 2930.

Za bilo kakva dodatna pitanja:

U slučaju da imate pitanja koja nisu direktno vezana uz prijave na radionice možete se javiti Ivanu Novoselu na ivan.novosel@tvornica-znanosti.org ili 098 885 258 pošto je Ivan glavni koordinator projekta.

Također možete nam se javiti i na našu Facebook stranicu, gdje ionako stalno stavljamo obavijesti, pa preporučamo da nas sviđate ;)

Htio bih se prijaviti na LjTZ, ali ne mogu zbog nekog razloga...

Ako vam je LjTZ interesantan, ali se zbog nekog razloga ne možete prijaviti vrlo rado bi htjeli znati što je zapreka. Naime mi vjerojatno i ne znamo sa čime sve ljudi imaju problema, te koji su najveći problemi. Javite nam se!