Prijave na radionice 2016

Prvi put čujete za Ljetnu tvornicu znanosti? Pogledajte osnovne informacije ovdje ;)

Na radionice se možete prijaviti ispunjavanjem formulara za jednu od lokacija, a sve detalje o natječaju možete naći u tekstu u nastavku. Prijave traju od 18. svibnja do 20. lipnja, nakon čega će u roku od tjedan dana objaviti lista primljenih na radionice.

Osnovni koraci prijave za bilo koju od lokacija

Molimo pripazite da napravite sve:

  1. Pogledajte radionice koje nudimo i provjerite sve detalje prijave (da ima poprilično teksta i nekoliko koraka, ali stvarno molimo da pročitate sve kako ne bi došlo do greške).
  2. Ispunite formular za lokaciju na kojoj se želite prijaviti.
  3. Pošaljite nam svoje motivacijsko pismo (ne mora biti na isti dan kada ste ispunili formular, ali mora biti do 20. lipnja)
  4. Pričekajte da vam se javimo kako bi potvrdili vašu prijavu. Ako se desi da vam se nitko iz LjTZ-a nije javio u roku od 2 dana od slanja motivacijskog pisma provjerite da li je sve u redu pošto neki put dođe do tehničkih problema sa formularom. Prijava je zaključena tek kad se čujete sa nekim iz organizacije LjTZ-a.

Opisi radionica

Klikom na neku od sljedećih poveznica krećete u prijavu za radionice. Pogledajte koje radionice se održavaju gdje i koji su specijalni uvjeti na pojedinim radionicama. Na kraju svake od ovih stranica možete ići dalje na ispunjavanje formulara. Radionice će se održati u dva termina - 17.-23.7. u Samoboru, te od 25.-31.7. u Splitu.

Često postavljana pitanja

U tekstu koji slijedi nalaze se odgovori na sva ostala pitanja vezana uz prijavu na Ljetnu tvornicu znanosti.

Ako imate još pitanja ovdje su uključeni i relevantni kontakti.

Tko se može prijaviti na radionice?

Za osnovnoškolske radionice prijaviti se mogu djeca starosti od 9 do 15 godina (od završenog 3. do 8. razreda osnovne škole), dok se za srednjoškolske radionice može prijaviti bilo koji srednjoškolac neovisno o razredu koji pohađa. Tražimo visoko motivirane sudionike koji su spremni tjedan dana provesti učeći, kroz zabavu i intenzivan rad, o svijetu koji ih okružuje. Od prijavnika se očekuje sposobnost rada u grupi, te aktivno sudjelovanje u rješavanju problema, raspravi i interakciji sa svojim vršnjacima.

Do kada se možemo prijaviti? Kada nam javljate rezultate prijava?

Prijave na radionice traju zaključno sa 20.6.2016. (do kraja dana) s time da se prijava smatra završenom ako ste ispunili formular i poslali nam motivacijsko pismo. Najkasnije do 27.6.2016. ćemo objaviti tko je točno primljen na radionice na ovim stranicama.

Osiguravate li smještaj za sudionike?

Na svim lokacijama očekujemo da dijete ima osiguran smještaj u mjestu održavanja radionica, te da ga svaki dan dovede i odvede odgovorna osoba (starija od 18 godina).

Koliko me to košta? Nudite li popuste ili stipendije?

Kotizacija za primljene sudionike je 400 kn. Taj iznos pokriva ručak za sudionike i dio troškova materijala za radionice. Uplate se vrše tek kada dobijete potvrdu o tome da ste primljeni.

Ove godine zbog manjih ukupnih iznosa prikupljenih donacija nažalost nemamo mogućnost dijeljanja većeg broja stipendija. Ako želite sudjelovati na LjTZ-u, ali vam je iznos kotizacije prevelik javite nam se i pokušat ćemo nešto riješiti zajedno.

Kotizacijom pokrivamo dio troškova izvođenja radionice. Svi mentori i organizatori svoj posao na Ljetnoj tvornici znanosti odrađuju volonterski, ali druge materijalne troškove pokrivamo kroz donacije ili kotizacije sudionika. Popis donatora i sponzora ćemo objaviti uskoro!

Ukoliko imam dodatnih pitanja kome se mogu obratiti?

Molimo vas da vaše upite šaljete ovisno o lokaciji pošto za svaku lokaciju imamo nekoga tko je odgovoran i upućen u detalje.

Split

Osoba odgovorna za radionice u Splitu je Petra Plevnik, možete je dobiti na adresi e-pošte petra.plevnik@tvornica-znanosti.org ili pozivom na 098 189 2930. Petra je također zadužena za zaprimanje prijava u Splitu.

Samobor

Osoba odgovorna za radionice u Samoboru je Sunčan Stilinović, možete ga dobiti na adresi e-pošte suncan@tvornica-znanosti.org ili pozivom na 095 903 14 13. Sunčan je također zadužen za zaprimanje prijava u Samoboru.

Za bilo kakva dodatna pitanja:

U slučaju da imate pitanja koja nisu direktno vezana uz prijave na radionice možete se javiti Sunčan Stilinović, možete ga dobiti na adresi e-pošte suncan@tvornica-znanosti.org ili pozivom na 095 903 14 13 pošto je Sunčan glavni koordinator projekta.

Također možete nam se javiti i na našu Facebook stranicu, gdje ionako stalno stavljamo obavijesti, pa preporučamo da nas sviđate ;)

Htio bih se prijaviti na LjTZ, ali ne mogu zbog nekog razloga...

Ako vam je LjTZ interesantan, ali se zbog nekog razloga ne možete prijaviti, vrlo rado bismo htjeli znati što je zapreka. Naime mi vjerojatno i ne znamo sa čime sve ljudi imaju problema, te koji su najveći problemi. Javite nam se!