Prijave na radionice 2014

Prvi put čujete za Ljetnu tvornicu znanosti? Pogledajte osnovne informacije ovdje ;)

Na radionice se možete prijaviti ispunjavanjem formulara za jednu od lokacija, a sve detalje o natječaju možete naći u tekstu u nastavku. Prijave traju od 24. lipnja do popunjenja mjesta u radionicama za pojedine dobne skupine (npr. prijave za radionice namjenjene učenicima 5. i 6. razreda OŠ u Splitu su otvorene dok ne dobijemo 15 prijava, dok ostale traju i dalje ako se mjesta nisu popunila).

Osnovni koraci prijave za bilo koju od lokacija

Molimo pripazite da napravite sve:

  1. Pogledajte radionice koje nudimo i provjerite sve detalje prijave (da ima poprilično teksta i nekoliko koraka, ali stvarno molimo da pročitate sve kako ne bi došlo do greške).
  2. Ispunite formular za lokaciju na kojoj se želite prijaviti.
  3. Pričekajte da vam se javimo kako bi potvrdili vašu prijavu. Ako se desi da vam se nitko iz LjTZ-a nije javio u roku od 2 dana od slanja motivacijskog pisma provjerite da li je sve u redu pošto neki put dođe do tehničkih problema sa formularom. Prijava je zaključena tek kad se čujete sa nekim iz organizacije LjTZ-a.

Opisi radionica

Klikom na neku od sljedećih poveznica krećete u prijavu za radionice. Pogledajte koje radionice se održavaju gdje i koji su specijalni uvjeti na pojedinim radionicama. Na kraju svake od ovih stranica možete ići dalje na ispunjavanje formulara. Radionice će se održati u dva termina - 21.-27.7. (Split), te 30.7.-5.8. (Samobor i Čakovec).

Često postavljana pitanja

U tekstu koji slijedi nalaze se odgovori na sva ostala pitanja vezana uz prijavu na Ljetnu tvornicu znanosti.

Ako imate još pitanja ovdje su uključeni i relevantni kontakti.

Tko se može prijaviti na radionice?

Za osnovnoškolske radionice prijaviti se mogu djeca starosti od 9 do 15 godina (od završenog 3. do 8. razreda osnovne škole), dok se za srednjoškolske radionice može prijaviti bilo koji srednjoškolac neovisno o razredu koji pohađa. Tražimo visoko motivirane sudionike koji su spremni tjedan dana provesti učeći, kroz zabavu i intenzivan rad, o svijetu koji ih okružuje. Od prijavnika se očekuje sposobnost rada u grupi, te aktivno sudjelovanje u rješavanju problema, raspravi i interakciji sa svojim vršnjacima.

Zašto ove godine prijave za sudionike kasne?

Ako ste se prijavljivali na LjTZ prošlih godina znate da su prijave za sudionike do ovog trenutka već gotove, a ove godine ih tek otvaramo. Zbog spleta nepovoljnih okolnosti (primarno manjak mentora) natječaj za mentore se značajno produljio i zbog toga se morao pomaknuti i termin otvaranja prijava za sudionike, pošto nismo mogli složiti raspored radionica po mjestima.

Do kada se možemo prijaviti? Kada nam javljate rezultate prijava?

Prijave na radionice traju do popunjenja mjesta te ćemo zbog toga rezultate prijava osvježavati na dnevnoj bazi. Za razliku od prethodnih godina ove godine neće biti dodatnog procesa odabira sudionika, ali onaj tko se prije javi će imati prednost. Prijave izvodimo tako zbog kasnog otvaranja prijava.

Osiguravate li smještaj za sudionike?

Ove godine na svim lokacijama očekujemo da dijete ima osiguran smještaj u mjestu održavanja radionica, te da ga svaki dan dovede i odvede odgovorna osoba (starija od 18 godina). Nažalost, ove godine nemamo uvjete za smještaj u Čakovcu.

Koliko me to košta? Nudite li popuste ili stipendije?

Osnovna kotizacija za primljene sudionike je 400 kn u Splitu, a 300 kn u Samoboru i Čakovcu. Taj iznos pokriva ručak za sudionike i dio troškova materijala za radionice. Uplate se vrše tek kada dobijete potvrdu o tome da ste primljeni.

Ove godine zbog manjih ukupnih iznosa prikupljenih donacija nažalost nemamo mogućnost dijeljanja većeg broja stipendija. Ako želite sudjelovati na LjTZ-u, ali vam je iznos kotizacije prevelik javite nam se i pokušat ćemo nešto riješiti zajedno.

Kotizacijom pokrivamo dio troškova izvođenja radionice. Svi mentori i organizatori svoj posao na Ljetnoj tvornici znanosti odrađuju volonterski, ali druge materijalne troškove pokrivamo kroz donacije ili kotizacije sudionika. Ovogodišnji LjTZ pomažu MZOS i Grad Samobor, te ga dijelom pokrivamo vlastitim sredstvima partnera na projektu, dok kotizacije čine oko trećinu svih potrebnih sredstava.

Ukoliko imam dodatnih pitanja kome se mogu obratiti?

Molimo vas da vaše upite šaljete ovisno o lokaciji pošto za svaku lokaciju imamo nekoga tko je odgovoran i upućen u detalje.

Čakovec i Split

Osoba odgovorna za radionice u Čakovcu je Ivan Novosel, možete ga dobiti na adresi e-pošte ivan.novosel@tvornica-znanosti.org ili pozivom na 098 885 258. Ivan je također zadužen za zaprimanje prijava u Čakovcu.

Samobor

Osoba odgovorna za radionice u Samoboru je Sunčan Stilinović, možete ga dobiti na adresi e-pošte suncan@tvornica-znanosti.org ili pozivom na 095 903 14 13. Sunčan je također zadužen za zaprimanje prijava u Samoboru.

Za bilo kakva dodatna pitanja:

U slučaju da imate pitanja koja nisu direktno vezana uz prijave na radionice možete se javiti Ivanu Novoselu na ivan.novosel@tvornica-znanosti.org ili 098 885 258 pošto je Ivan glavni koordinator projekta.

Također možete nam se javiti i na našu Facebook stranicu, gdje ionako stalno stavljamo obavijesti, pa preporučamo da nas sviđate ;)

Htio bih se prijaviti na LjTZ, ali ne mogu zbog nekog razloga...

Ako vam je LjTZ interesantan, ali se zbog nekog razloga ne možete prijaviti, vrlo rado bismo htjeli znati što je zapreka. Naime mi vjerojatno i ne znamo sa čime sve ljudi imaju problema, te koji su najveći problemi. Javite nam se!